Heeft u een boxspring of ledikant gevonden dat helemaal aansluit bij uw stijl en slaapwensen? Dan is de volgende stap om een dekbed van topkwaliteit te kiezen waaronder u heerlijk kunt wegdromen. Maar, welk(e) type en maat dekbed past bij uw persoonlijke situatie? Dekbedden zijn er namelijk in verschillende kwaliteiten en maatvoeringen.
In deze blog delen wij waarop u moet letten tijdens de aanschaf van het perfect passende dekbed.

Soorten vullingen dekbedden

Ten eerste kijkt u naar het type vulling van een dekbed. Waaronder wordt u uitgerust wakker? Wat dacht u van eendendons, schapenwol of plantaardige materialen zoals mais en kapok? Op basis van uw persoonlijke slaapbehoefte zoekt Van Manen Slaapkamers het type dekbed dat past bij uw situatie. Onze dekbedden zijn vervaardigd uit natuurlijke materialen voor de perfecte vochtregulatie en temperatuurbeheersing. Zo kan het mogelijke vocht dat u ’s nachts verliest goed worden opgevangen en getransporteerd. Dankzij het optimale slaapklimaat slaapt u in de zomer niet te warm en tijdens winterse dagen niet te koud.

Welk dekbed ook past bij uw situatie, bij Van Manen Slaapkamers is het hoogste slaapcomfort de norm. In ons assortiment vindt u dekbedden gemaakt van 100% natuurlijke materialen, zoals eenden- en luxe ganzendons, schapen-, kamelen- en cashmerewol, katoen en linnen. Dankzij het vakmanschap achter de dekbedden profiteert u van een heerlijke nachtrust.

Luxe hotelsfeer

Wist u dat u naast de vulling van het dekbed ook moet letten op de vulling van de tijk? De tijk wordt ook wel de matrashoes genoemd en bepaalt de kwaliteit van uw dekbed. De dekbedden Van Manen Slaapkamers kennen natuurlijke materialen zoals katoen. Hierbij bepalen de verschillende wevingen de fijnheid van de tijk. Dankzij het gebruik van percale of satijn geeft dit een luxe hotelsfeer. Deze stoffen voelen namelijk fluweelzacht aan door hun gladde oppervlak. Tegelijkertijd beschermt het tegen allergieën, zoal huisstofmijt.

 

Maatvoering dekbedden

Wanneer u uw afgestemde type dekbed hebt gekozen, kijken wij graag met u mee naar de maatvoering ervan. Zo zijn er aantal mogelijkheden in dekbedformaten. Bij Van Manen Slaapkamers vindt u dekbedden van 140 cm, 200 cm, 240 cm en 260 cm breed. Deze kunnen in 200 cm en 220 cm lang worden uitgevoerd. Hieronder volgt een tabel voor welke afmeting van het bed een dekbed nodig is.

Bed                                           Dekbed

80/90/100 cm breed              140 x 200/220

120/140 cm breed                   200 x 200/220

160/180 cm breed                   240 x 200/220

200 cm breed                          260 x 200/220

De keuze in formaat in dekbed hangt af van de grootte van uw bed. Onze vuistregel: door gemiddeld 40-60 cm extra dekbed te hebben, heeft u genoeg ruimte om te draaien en warm te blijven. Een stap hoger in de tabel is mogelijk, maar dit zorgt meestal voor dat uw dekbed (bijna) op de grond hangt. Om het geheel mooi samen te laten vallen, raden wij aan deze maattabel aan te houden.

Slaapkameradvies bij Van Manen Slaapkamers

Na het kiezen van uw afgestemde dekbed, is het tijd om het geheel af te maken met accessoires zoals een goed hoofdkussen of bedlinnen. Voor een extra afwerking kan een mooi plaid of laken over het bed worden gelegd. Laat u inspireren in onze 600 m2 showroom in Barneveld en ontdek wat er allemaal mogelijk is. Kom langs en laat u adviseren door onze slaapadviseurs Rien en Ernesto. De koffie staat klaar.

Meer inspiratie