Heb ik wel of geen topper nodig? Hier kunnen we heel kort over zijn. Bij een ledikant met een goed matras is geen topper nodig. Kiest u voor een boxspring? Dan doet u er verstandig aan om ook een topper te kopen.
In onze showroom vindt u verschillende opstellingen. Mooie, ingerichte slaapkamers waar u inspiratie op kunt doen voor uw slaapkamer thuis. Wij hebben verschillende ledikanten van Velda en Steel & Stockings in onze 600m2 showroom. Hierop liggen goede matrassen van hoge kwaliteit voor de beste nachtrust. Onze leverancier Velda combineert 60 jaar ervaring met de meest vooruitstrevende technieken op het gebied van slaapcomfort.

Wij hebben een uitgebreid assortiment Velda matrassen, kies bijvoorbeeld voor de Velda Latex, de Bodyprint, Gelfresh of de Velda pocket. Ieder matras heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Het is daarom heel belangrijk dat u zelf komt proefliggen in onze showroom. Een goed matras koopt u niet online. Een matras moet u voelen, zelf ervaren. Onze beddenspecialisten kijken naar uw slaaphouding en de manier waarop u op het matras ligt. Zij weten waar ze op moeten leggen en geven u advies op maat. Een matras is namelijk iets heel persoonlijks.

Heeft u een matras dat al wat ouder is en niet meer zo lekker ligt? En denkt u erover om een topmatras erbij te kopen zodat u weer lekker kunt slapen? Dat klinkt misschien aantrekkelijk, maar in de praktijk werkt het niet zo. Wanneer uw matras aan vervanging toe is, is het echt nodig om een bezoek te brengen aan de showroom en op zoek te gaan naar een nieuw matras dat aansluit bij uw wensen en lichaam.

Wel of geen topper bij een boxspring?

Wat is het nut van een topper? Wanneer u een boxspring aanschaft, komt er een losse topper bij. Een boxspring heeft namelijk een ondersteunende functie en bestaat voornamelijk uit pocketveren, terwijl de topper zorgt voor een zacht en comfortabel ligoppervlak. Ook is een topmatras heel handig wanneer u twee verschillende matrassen heeft. Zo maakt u van uw bed weer een eenheid. Een wit matras dat geschikt is voor een ledikant of bed bestaat uit pocketveren met een laag schuim. Deze laag schuim is vaak dunner dan een topper, maar zorgt voor voldoende ligcomfort van het matras.

Wat is een goede boxspring topper?

Belangrijk is om te kijken naar het materiaal en de uitvoering. Serta heeft topmatrassen van HR koudschuim, Visco (NASA traagschuim), Latex en Gelfoam. Iedere topmatras heeft zijn eigen eigenschappen. HR koudschuim is veerkrachtig en koel. Visco is een soort traagschuim dat zacht is en perfect aansluit bij uw lichaam. Visco voelt warm aan. Heeft u het snel warm in bed? Dan kunt u beter kiezen voor gelfoam. Gelfoam heeft in principe dezelfde eigenschappen als Visco, alleen is gelfoam koeler.

Kenmerkend aan een gelfoam topmatras is dat deze extra hygiënisch is en een aangenaam slaapklimaat heeft. Het zorgt voor een optimale ventilatie en warmteregulering. Gewrichten en spieren worden ontlast, de bloeddoorstroming wordt geoptimaliseerd en u wordt weer uitgerust wakker.

Toppers van Mérens en Velda

Wilt u een topmatras van Mérens?  Dan kunt onder meer kiezen uit Talalay natuurlatex en paardenhaar. Mérens maakt alleen gebruik van natuurlijke materialen zoals natuurlatex, biologisch katoen, Texelse schapenwol, paardenhaar en kamelenwol. Deze natuurlijke materialen staan garant voor een lange levensduur het beste slaapklimaat. Zij hebben een uitstekende warmteregulatie en perfecte vochtafvoer.

Ook hebben wij verschillende topmatrassen van Velda in ons assortiment. Al deze topmatrassen zijn anti-allergisch en hebben ademend tijk. Groot voordeel is dat de hoes afritsbaar is, zodat u de hoes kunt wassen.

Hoe lang gaat een boxspring topper mee?

Een goed topmatras gaat zo’n 5 tot 7 jaar mee. Zeker wanneer u een omkeerbare topper heeft en deze met enige regelmaat omkeert, wordt de levensduur van de topper verlengd. U vindt in onze showroom vaste topmatrassen en afritsbare varianten. Voordeel aan de afritsbare variant is dat deze beter op zijn plek blijft liggen. Heeft u een elektrische boxspring en wilt u toch een topper? Kies voor een topper met split, zo kunt u beide zijden van het bed afzonderlijk van elkaar verstellen.

Is een topper noodzakelijk?

Zoals u heeft kunnen lezen is een topper noodzakelijk wanneer u kiest voor een boxspring. Gaat u voor een bed of ledikant? Dan is een topmatras niet nodig. Wilt u meer weten over de verschillende soorten toppers in ons uitgebreide assortiment? U bent van harte welkom in onze 600m2 showroom in Barneveld. Onze beddenspecialisten vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Slaapkamer advies bij Van Manen

Wilt u slaapkamer advies en meer weten over het gebruik van een topper? U bent van harte welkom in onze 600 m2 showroom in Barneveld. Laat u inspireren door de verschillende opstellingen en ontdek wat allemaal mogelijk is. Onze adviseurs staan voor u klaar!

Meer inspiratie