Voor een goede nachtrust, is het belangrijk dat uw bed van alle gemakken is voorzien. Natuurlijk bepaalt de juiste boxspring, ledikant en matras voor een groot deel uw slaapgenot. Maar wist u dat het juiste dekbed ook een wereld van verschil kan maken?
Om de dag goed door te komen, is het belangrijk dat u een goede nacht maakt. Het dekbed en beddengoed is daarbij heel belangrijk, net zoals het juiste bed en matras. Maar welk dekbed moet u kiezen?

Dat is een goede vraag! Om die te beantwoorden, is het belangrijk om met deze zaken rekening te houden:

  • Transpireert u ’s nachts?
  • Bent u allergisch?
  • Wat is de temperatuur in uw slaapkamer?
  • Heeft u het snel koud?

Het is belangrijk dat een dekbed past bij uw slaapgedrag. Wanneer u het ’s nachts snel warm heeft en transpireert, heeft u een ander dekbed nodig dan wanneer u het snel koud heeft. Het is van groot belang dat een dekbed lekker aanvoelt en vochtregulerend is. Wij kunnen ons voorstellen dat het best moeilijk is welk dekbed u moet kiezen. Maar daarbij helpen onze adviseurs u graag!

Welke soorten dekbedden zijn er?

Bij Van Manen Slaapkamers hebben wij een uitgebreid assortiment dekbedden van verschillende materialen en diktes. Wij hebben dekbedden met eendendons, ganzendons en synthetische dekbedden. Maar hoe kiest u een dekbed? Voor een goede en gezonde nachtrust, adviseren wij een dekbed van natuurlijke materialen. Bent u allergisch voor één van de natuurlijke materialen? Dan is een synthetisch dekbed mogelijk de beste keuze voor u.

Welk dekbed moet ik kiezen?

Een dekbed gebruikt u vrijwel iedere nacht. Ook tijdens zomernachten is het fijn om ergens onder te liggen. Een dun dekbed wordt over het algemeen meer gewaardeerd dan een laken. Met een goed dekbed investeert u in een hoger slaapcomfort, zodat u uitgerust en vol energie de nieuwe dag begint.

Welk dekbed past bij mij?

Wat voor dekbed heeft u nodig? Wij zetten de kenmerken van de verschillende dekbedden voor u op een rijtje. Dat maakt het wat makkelijker welk dekbed u moet kiezen. En heeft u nog vragen? U bent van harte welkom in onze 600m2 showroom. Onze adviseurs geven u graag persoonlijk advies op maat.

Wat zijn de voordelen van een donzen dekbed?

Een donzen dekbed is gevuld met eendendons of ganzendons. Beide soorten zijn lichtgewicht, maar een dekbed met ganzendons is nog net wat luchtiger en lichter dan eendendons. Ganzendons bestaat namelijk uit grotere dons vlokken en heeft daardoor een hogere isolatiewaarde. In onze showroom vindt u eendendons dekbedden van Silvana Royale. Deze zijn verkrijgbaar in maar liefst 6 verschillende diktes! Van Extra Light (nummer 1) tot en met Extra Warm (nummer 6). Wanneer u in de zomer graag van dekbed wisselt, is het verstandig om twee dekbedden te combineren, bijvoorbeeld de 1 en 3 of de 2 en 4. Op die manier stelt u eenvoudig uw eigen 4-seizoenen dekbed samen.

Het dekbed met de laagste warmteklasse gebruikt u tijdens zwoele zomernachten. Zo ligt u lekker en comfortabel onder een dekbed, maar heeft u het niet te warm. Wanneer het kouder wordt, kiest u voor de hogere warmteklasse. En is het echt koud? Dan kunt u beide dekbedden combineren. Doordat ze gevuld zijn met dons, zal dit comfortabel blijven aanvoelen.

Deze dekbedden van Silvana Royale zijn op 60 graden wasbaar. Ook zijn ze voorzien van het Nomite keurmerk. Dit garandeert dat het dekbed geschikt is voor mensen met een huisstofmijtallergie. Wilt u zelf de dekbedden voelen en zien? Alle warmteklassen liggen bij ons in de showroom, zodat u ze zelf kunt ervaren! Zo is er voor ieder seizoen en elke warmtebehoefte het ideale dekbed samen te stellen.

Kiezen voor een wol of dons dekbed?

Kiest u voor een donzen dekbed? Dan kiest u voor een vol, luchtig en ademend dekbed. Een donzen dekbed neemt goed vocht op, ventileert en isoleert. Een donzen dekbed is licht en luchtig en voelt niet zwaar. Een donzen dekbed is ideaal wanneer het koud is. Het warmt namelijk snel op en geeft veel warmte.

Een wollen dekbed is gevuld met schapenwol of geitenwol (cashmir). Dat maakt een wollen dekbed tot een echte klassieker. Veel ouderen zijn opgegroeid met een wollen deken en daarom vaak nu nog een vertrouwde keuze. Wol is een stuk zwaarder dan dons en dat maakt dons een stuk comfortabeler. Bent u gewend aan uw wollen dekbed, maar vindt u het wat zwaar worden? Maak kennis met onze donzen dekbedden. U voelt meteen het verschil wanneer u onder een donzen dekbed kruipt. Een unieke ervaring, zeker wanneer u wol gewend bent!

Synthetische dekbedden bij allergie

Bent u allergisch voor dons? Speciaal voor u hebben wij de synthetische dekbedden van Castella in ons assortiment. Luxe, zachte en soepele synthetische dekbedden met een 100% katoenen satijn geweven tijk. Ook hier kunt u kiezen voor het 4-seizoenen dekbed, zodat u zelf eenvoudig de warmteklasse aanpast naar uw wensen.

Zoals u kunt lezen, hebben wij voor iedere slaper een dekbed dat bij hem/haar past. Stelt u zichzelf weleens de vraag: Wat voor dekbed heb ik nodig of welk dekbed moet ik kiezen? Ontdek ons uitgebreide assortiment dekbedden in de showroom. Wij vertellen u graag meer over waar u op moet letten bij de aanschaf van een dekbed en over de unieke eigenschappen van onze verschillende dekbedden.

Meer inspiratie