Een matras is belangrijk voor een goede nachtrust, zodat u overdag beter kunt functioneren. Er zijn verschillende type matrassen die aangeboden worden.
Er is geen universeel matras die voor iedereen geschikt is. Uiteindelijk is het belangrijk dat de materialen die gebruikt worden sterk, ventilerend en duurzaam zijn. Welk type dan voor een persoon geschikt is, is voor iedereen uniek.

De factoren voor een goede matras

Een goed matras wordt afgestemd op degene die er op slaapt en is afhankelijk van het gewicht, de lichaamsbouw, de lengte, de temperatuur en de houding. Om nu dat juiste matras te vinden zijn er verschillende hardheden, verschillende schuim- of natuurlijke materialen en specialistische matrassen die passen bij de specifieke behoefte van een persoon. De merken Velda, Serta en Merens hebben elke hun unieke eigenschappen die bij elkaar ervoor zorgen dat er voor elk type slaper een geschikt bed te vinden is.

Bedden van Velda, Serta en Merens

Merens is gemaakt van 100% natuurlijke materialen, Serta heeft een stevige ondersteuning met verschillende comfortlagen als koudschuim, traagschuim en een gelfoam, terwijl Velda een soepel slaapsysteem heeft dat uitermate geschikt is voor mensen met gevoelige lichaamsdelen en zelfs voor mensen met een hernia of fipronologie.

Hoe test ik een bed?

Een van onze adviseurs zal van tevoren met u in gesprek gaan om de wensen en de behoefte vast te stellen. Dit gebeurt aan de hand van vragen over de huidige en gewenste situatie, de manier van slapen, de temperatuur in huis en in slaapkamer en waar het bed aan moet voldoen.

Wanneer het beeld duidelijk is zal er ook daadwerkelijk op verschillende ligsystemen gelegen worden. Dat kan een boxspring of lattenbodem in combinatie met een matras en/of topmatras zijn. Dit is enerzijds voor de slaper om te voelen hoe het ligt en anderzijds dat de adviseur kan bepalen of de ondersteuning goed is. Daarbij wordt gekeken naar de schouders en de heupen of die goed kunnen vormen in de toplaag, of ze genoeg ondersteund worden en hoe de ruggengraat zich verhoudt ten opzichte van de nek. Als dit klopt en de persoon ontspannen ligt kan de keuze worden gemaakt.

Kom bedden testen in onze showroom

Wilt inspiratie opdoen in ons assortiment matrassen en bedden? Kom dan langs in onze 600m2 showroom in Barneveld. Daar kunt u onder begeleiding van onze adviseurs de verschillende matrassen komen testen. Samen met u bepalen we welk matras voldoet aan uw eisen. Op die manier wordt het bed volledig samengesteld voor uw situatie.

Meer inspiratie