Een boxspring of een bed, waar kiest u voor? Wilt u meer weten over de verschillen en overeenkomsten tussen boxsprings en bedden? Wij hebben het voor u op een rijtje gezet in dit blogbericht. En heeft u na het lezen nog vragen? Neem contact op met onze slaapadviseurs!
Is uw oude bed aan vervanging toe? Een comfortabel bed is ontzettend belangrijk voor een goede nachtrust. Bent u zich er bewust van dat u gemiddeld 1/3 van uw leven doorbrengt in bed? De kwaliteit van de nacht is ook van invloed op uw dag. Het is dan ook heel belangrijk dat u kiest voor een goed bed en hier niet op bezuinigd. Maar wat is het beste voor u? Wij vertellen u graag meer over het verschil tussen boxspring en bed.

De boxspring is één van de populairste slaapsystemen van deze tijd. Van origine zijn boxsprings hotelbedden. Het opmaken van deze bedden is namelijk eenvoudiger door de hoogte. Ook is het opmaken van het topmatras eenvoudiger en deze is makkelijker te vervangen dan een gewoon matras.

Ontdek ons uitgebreide assortiment boxsprings

Bij Van Manen Slaapkamers vindt u een groot aantal boxsprings opgesteld in de showroom. Wilt u weten waar u op moet letten bij de aankoop van een boxspring? Lees ons blogbericht over 5 tips voor het kopen van een boxspring. Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor een bed of ledikant. Maar wat is het verschil tussen een boxspring en een gewoon bed? Wij leggen het uit!

Bij een boxspring gaat het om een matras-bedcombinatie waarbij als het ware twee matrassen op elkaar liggen en daarbij vaak ook nog een topmatras. De bedbodem bestaat niet uit latten, maar ujit een gestoffeerde bedbodem met hoogwaardige bonewll- of pocketvering. Dit zorgt voor een optimale drukverdeling en ondersteuning en garandeert een hoog slaapcomfort.

Mérens, Serta en Velda boxsprings bij Van Manen

In ons assortiment vindt u boxsprings van MérensSerta en Velda. Mérens maakt gebruik van alleen natuurlijke materialen. Dat resulteert in duurzame boxsprings met een hoog slaapcomfort. Kiest u voor een Serta boxspring? Dan weet u dat u heerlijk zult slapen in een slaapsysteem van hotelkwaliteit. Het is niet voor niets dat de Serta boxsprings in verschillende  hotelketens zoals Hilton, Marriot en Ritz-Carlton wordt gebruikt. Velda heeft eigentijdse boxsprings met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Daarbij spelen ze in op de nieuwste technieken zoals een antisnurk functie of zero-gravity functie en maken gebruik van duurzame materialen.

Voordelen van een boxspring:

 • Compleet slaapsysteem met veren in zowel de bedbodem als matras
 • Gelijkmatige verdeling van het lichaamsgewicht
 • Hoog slaapcomfort
 • Hogere instap, dus makkelijk in- en uitstappen
 • Voorkomt kuilvorming en inzakken van het matras
 • Duurzaam omdat het matras minder snel vervangen hoeft te worden door de topmatras
 • Luxe uitstraling
 • Zachte rand

Nadelen van een boxspring:

 • Niet de goedkoopste oplossing
 • Geen bergruimte onder het bed
 • Stoffen bekleding moeilijker schoon te houden

En gaat u voor echte luxe? Dan kies je voor een boxspring met tv-lift. Een voorbeeld hiervan vindt u bij ons in de showroom, dat is de Serta Magnum Grande.

Wat is het verschil tussen een boxspring en een gewoon bed?

U heeft al over verschillende eigenschappen van de boxspring gelezen. Maar wat is het verschil tussen een boxspring en een gewoon bed? Wanneer u voor een bed of ledikant gaat, kiest u voor een ombouw met een aparte bodem en matras. De boxspring is een compleet slaapsysteem en een bed bestaat uit meerdere losse elementen. Beide slaapsystemen kunt u bij Van Manen naar eigen wens aanpassen.

Wanneer we spreken over een bed of ledikant, komen we al snel terecht bij onze leverancier Steel & Stockings. De collectie van Steel & Stockings bestaat uit diverse bedden, zoals eiken & staal, maar ook kunt u kiezen voor een gestoffeerd bed met luxe uitstraling of een stoer bed met betonlook. Schitterende, moderne bedden die passen bij een industriële inrichting. Maar ook heeft Steel & Stockings diverse eiken bedden met een meer klassieke uitstraling.

Daarnaast hebben we ook bedden van Velda, zoals de Velda Largo. Onze adviseurs vertellen u graag wat er allemaal mogelijk is wanneer u graag een bed wilt.

Voordelen van een bed:

 • Bedframe wordt los verkocht met een passende lattenbodem en matras. Eenvoudig zelf samen te stellen
 • Matras blijft goed op zijn plek liggen
 • Lattenbodem laat veel lucht door wat goed is voor de ventilatie
 • Houten of stalen bed is makkelijker schoon te maken
 • Minder massieve uitstraling

Nadelen van een bed:

 • Bedombouw heeft een grotere afmeting dan de matras
 • Harde ombouw/rand
 • Grotere kans op piepen of kraken omdat het bedframe vaak gemaakt is van harde materialen

Verschil boxspring en lattenbodem

Een lattenbodem bestaat uit meerdere latten die parallel in een bedframe geplaatst worden. De ruimte tussen de latten zorgt voor luchtcirculatie. Ook wordt hiermee de ondersteuning bepaalt. Hoe kleiner de ruimte tussen de latten, hoe beter de ondersteuning. Verschil tussen boxspring en lattenbodem? Bij een boxspring is er geen lattenbodem, maar een box met veren. Deze veren bewegen mee met uw lichaam en zorgen voor een comfortabele ergonomische ondersteuning.

Verschil boxspring en bed. Welke kiest u?

Zoals u heeft kunnen lezen zijn er voor beide slaapsystemen voor-en nadelen te benoemen. Wanneer u kiest voor een boxspring of bed van Van Manen Slaapkamers, bent u in ieder geval verzekerd van de volgende voordelen:

 • Goed slaapcomfort
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten
 • Keuze uit verschillende matrassen
 • Keuze uit elektrisch verstelbare boxsprings en bedden

Meer informatie over verschil tussen boxspring en bed

Bent u er nog niet helemaal uit welk slaapsysteem het beste bij u past? Dat kunnen wij ons voorstellen. Deze keuze kan ook niet gemaakt worden aan de hand van een tekst, een bed moet u namelijk voelen en testen. Een bed of boxspring moet aansluiten bij uw lichaam. Wanneer u bij ons komt proefliggen, kijkt onze adviseur naar uw slaaphouding en adviseert over welke matras het beste bij uw past. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op en laat u informeren door onze kundige slaapadviseurs.

Meer inspiratie