Ervaart u narigheden tijdens uw nachtrust, zoals geïrriteerde ogen, lopende neus of astma? Dan bent u wellicht gevoelig voor bepaalde stoffen in uw beddengoed. Na jarenlang onderzoek léken stoffen, zoals dons en synthetische vezels, de oorsprong van allergische reacties. Maar niets is minder waar.
In deze blog vindt u de daadwerkelijke oorzaken mét oplossingen, zonder gebruik te maken van een anti allergeen dekbed, om weer heerlijk te kunnen slapen.

Dons-allergie

Een dekbed kan gemaakt worden van verschillende materialen, zoals synthetische vezels, wol en dons. Bij Van Manen Slaapkamers horen wij vaak mensen die vermoeden een dons-allergie te hebben. Maar wist u dat u helemaal niet allergisch kan zijn voor dons, buiten enkel uitzonderlijke gevallen? Veruit de meeste mensen zijn namelijk allergisch voor huisstofmijt.

Huisstofmijt

Huisstofmijt groeit in warme en vochtige omgevingen. Een goede warmte- en vochtregulatie vindt huisstofmijt niet fijn. Beddengoed van natuurlijke materialen is daarom de oplossing. Zulke materialen zorgen ervoor dat warmte in uw beddengoed goed wordt verdeeld en vocht snel wordt afgevoerd. Het is daarbij niet nodig om gebruik te maken van een anti allergeen dekbed, want bij Van Manen Slaapkamers vindt u alleen beddengoed van natuurlijke materialen. Deze bevatten perfecte warmteregulatie, vochtregulerende en andere mijtwerende eigenschappen.

Zelfs ons vega-dekbed en onze zomerdekbedden van katoen en linnen zijn volledig allergievrij door natuurlijke materialen binnenin en gladde hoes van het dekbed (ook wel: tijk).

NOMITE-keurmerk

Een dichte of gladde tijk beschermt uw dekbed. Iedere tijk bij Van Manen Slaapkamers is dicht en glad. Een aantal hebben het NOMITE-keurmerk. Dit betekent dat huisstofmijt uw tijk niet kan doordringen door de dichtheid ervan. Het keurmerk van het anti allergeen dekbed is geschikt voor mensen met een allergie voor huisstofmijt en een astmatische aandoening.

Wol-allergie

Bent u allergisch voor wol? Sommige mensen krijgen een allergische reactie als zij in rechtstreeks contact komen met deze stof. Anti allergie beddengoed lijkt misschien de enige oplosing. Dankzij het katoen in de tijken van Van Manen Slaapkamers komt wol niet in aanraking met uw huid. Hierdoor kunt u alsnog heerlijk slapen onder een wollen dekbed.

Daarbij zorgt de stof wolvet ervoor dat het bacteriën weert en stofvrij is, waardoor het ook antiallergeen is. In combinatie met Tencel, dat extreem vocht absorberend is en een glad oppervlak betreft, heeft huisstofmijt geen schijn van kans.

Slaapkameradvies bij Van Manen Slaapkamers

Het kiezen van het juiste anti allergie beddengoed is heel persoonlijk en daarom belangrijk dat dit is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Ontdek de ontelbare mogelijkheden en kies het beddengoed dat past bij uw wensen en eisen. In onze 600 m2 showroom in Barneveld geven onze slaapadviseurs u advies op maat en kijken desgewenst even mee. De koffie staat voor u klaar.

Meer inspiratie