Qua styling liep de slaapkamer lange tijd achter bij de woonkamer. In 2022 lijkt die achterstand definitief te worden ingehaald. De slaapkamer krijgt eindelijk de aandacht die het verdient! Maar wat zijn de slaapkamertrends van 2022?
Dat er meer aandacht is voor de slaapkamer, komt voort uit het feit dat meer mensen met gezondheid bezig zijn. Daarbij hoort ook een goede nachtrust. Dat wordt pas bereikt wanneer lichaam en geest goed uitrusten. Een bed dat past bij uw wensen en stijl, met een goede ondersteuning en dat optimaal comfort biedt.

Is uw complete slaapkamer toe aan een metamorfose en wilt u uw slaapkamer helemaal van nu maken? In dit blogbericht vertellen we u meer over de nieuwe slaapkamer trends. Want waar moet u op letten bij het (opnieuw) inrichten van de slaapkamer?

Wat zijn de slaapkamer kleuren van 2022?

Belangrijk zijn de kleuren die u gebruikt in de slaapkamer en dat u kiest voor een kleurenpallet dat bij u past. De populaire slaapkamer kleuren van 20222 zijn zachte, natuurlijke kleuren zoals beige, olijfgroen en rustige aardetinten. Maar ook heel donkere tinten zoals donkerblauw of donkergroen doen het goed. Van heel donkergroen tot antraciet en van diepdonkerblauw tot zwart. Het kan allemaal! Door gebruik te maken van verschillende texturen, brengt u extra diepte en spanning in de slaapkamer.

Groen is toch wel dé trendkleur van 2022 voor de slaapkamer. Groen is een rustgevende kleur en dus perfect voor de ruimte. Een groene muur, groen kleed en groene kussens… Maar ook groene planten zien we steeds vaker in de slaapkamer. Planten zuiveren de lucht, dus naast dat zo’n grote plant er natuurlijk geweldig uitziet, is het ook nog eens gezond. Houdt u van glamour? Dan kunt u ervoor kiezen om uw groene slaapkamer te verfraaien met gouden of messing accenten.

Wat zijn de behang slaapkamer trends van 2022?

Motieven en drukke prints zien we nauwelijks. Wanneer u kiest voor behang in de slaapkamer, ga dan voor rustig behang. Rustige kleuren horen bij de behang slaapkamer trends. De basis moet rust en eenheid uitstralen, want tot rust komen is wat je wil in de slaapkamer. Houdt u van printjes? Laat deze dan terugkomen in het dekbedovertrek. Met een dekbedovertrek verandert u eenvoudig en snel de uitstraling in uw slaapkamer.

Natuurlijke materialen in de slaapkamer

Bij rustige, natuurlijke kleuren, passen natuurlijke materialen. De boxsprings van Mérens zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Daarnaast besteedt Mérens veel aandacht aan een duurzame productieketen. Door zoveel mogelijk te werken met Nederlandse grondstoffen, zoals lokaal verbouwde hennep en wol van Texelse schapen, wordt de uitstoot door transport beperkt. Misschien slaapt u nog wel beter op een Mérens boxspring, nu u dit weet.

Ga voor kwaliteit voor de beste nachtrust

Ook is het belangrijk wat u op het bed legt. Kies voor een goed kussen dat zacht aanvoelt, maar ook de juiste ondersteuning geeft. Wij brengen kussens uit onder eigen label. Deze kussens voldoen aan onze hoge eisen en specificaties. Wanneer u komt proefliggen, pakt onze adviseur er ook altijd een kussen bij. Een kussen is namelijk niet zomaar een accessoire dat ook nog even gekocht moet worden. Het draagt voor een groot deel bij aan het slaapcomfort en is dus heel belangrijk voor een goede nachtrust.

Rust is het toverwoord voor de slaapkamer

Zoals u heeft kunnen lezen is rust het toverwoord in de slaapkamer trends van 2022. De slaapkamer wordt weer steeds meer een ruimte om te ontspannen. Een prikkelvrije zone. Een flinke televisie aan de muur of verschillende oplaadstations voor de mobiele telefoon zijn helemaal niet nodig in de slaapkamer van 2022. Een ruimte met zo min mogelijk stekkers, waar je niet je apparaten oplaadt, maar jezelf!

Slaapkamer trends & advies bij Van Manen

Boxsprings blijven populair. Daarnaast zien we steeds meer minimalistische, luchtige designs zoals de Velda Fly en Velda Finesse. Steeds meer mensen kiezen voor luxe en maatwerk. Een op maat gemaakte kast, een stijlvol hoofdbord en stijlvolle accessoires die de slaapkamer compleet maken. Wilt u slaapkamer advies en meer weten over de slaapkamertrends van 2022? U bent van harte welkom in onze 600 m2 showroom in Barneveld. Laat u inspireren door de verschillende opstellingen en ontdek wat allemaal mogelijk is. Onze adviseurs staan voor u klaar!

Meer inspiratie