Klinkt de volgende situatie u bekend in de oren? Waar bekenden uit uw omgeving een zwoele zomernacht ervaarden, heeft u juist onrustig geslapen. Dit verschil in slaapbeleving is goed te verklaren, weten de slaapadviseurs bij Van Manen Slaapkamers. Elk lichaam is namelijk anders en heeft andere behoeftes. Door een warmteklasse dekbed af te stemmen op uw persoonlijke behoeftes kunt u weer dieper slapen en uw geest laten uitrusten, ieder seizoen lang.
In deze blog vindt u de belangrijkste voorwaarden waar u op moet letten tijdens de aankoop van een passend warmteklasse dekbed. Want hoe kiest u nu het perfecte dekbed?

Verschil van dag en nacht

Voordat wij ingaan op de diverse mogelijkheden in dekbedden, zoomen we eerst uit voor een compleet advies. Zo horen wij ten eerste graag welke temperatuur uw slaapkamer meet. De warmte in de slaapkamer speelt namelijk een grote rol wanneer u kiest voor een warmteklasse dekbed. Door afwisselende seizoenen voelt uw slaapkamer niet altijd hetzelfde aan. In de zomer kan het een stuk warmer zijn dan in de winter. De temperatuur in uw slaapkamer kent daarom letterlijk een verschil van dag en nacht.

Dekbed kiezen voor uw type woning

Naast uw slaapkamer letten wij ook op uw type woning en positie van uw slaapkamer. Heeft u een jaren ’30 huis, ligt uw slaapkamer op het noorden of heeft u behoefte aan warmte? Dan heeft u een ander dekbed nodig dan wanneer u zwaar lichamelijk werk doet, een nieuwbouwwoning met goede isolatie en een slaapkamer op het zuiden heeft. Bij Van Manen Slaapkamers hebben wij nu onze eigen dekbedden met schapenwol, kamelenwol, cashmere, eenden- en ganzendons. Verschillende zomerdekbedden van katoen, luxe linnen en een vegandekbed van 100% plantaardige materalen.

Warmteklasse dekbedden kiezen

De hiervoor benoemde factoren zijn dus persoonsgebonden en afhankelijk van uw thuissituatie. Om al deze factoren een rol te laten spelen in het kiezen van het perfecte dekbed, zijn warmteklasses in het leven geroepen. De warmteklasses zijn opgebouwd in de volgende nummering:

  • Nummer 1 | Voor mensen die het snel koud hebben
  • Nummer 2 | Een gemiddelde warmte-isolatie
  • Nummer 3 | Voor mensen die het snel warm hebben
  • Nummer 4 | Ideaal voor in de zomer

Welk dekbed moet ik kiezen? Bij Van Manen Slaapkamers adviseren wij veelal om twee dekbedden aan te schaffen, allebei van een andere warmteklasse. Een populaire combinatie is bijvoorbeeld nummer 3 voor in de herfst en lente) met nummer 4 (voor in de zomer). U kunt beide dekbedden los van elkaar gebruiken en zo heeft u een passend dekbed tijdens elk seizoen. Heeft u toch behoefte aan meer warmte?  Door middel van de drukknoppen aan elkaar te koppelen krijgt u door een dubbel dekbed het extra lekker warm.

De keuze voor een partnerdekbed 

Wat doet u als uw partner het sneller warm of koud krijgt in bed dan u? Dan laat Van Manen Slaapkamers u graag kennismaken met het partnerdekbed. Dit dekbed is gemaakt van dons dat aan beide kanten is gevuld met de persoonlijke voorkeuren van u en uw partner. Het voeteneinde kan bijvoorbeeld meer opgevuld worden voor heerlijk warme voeten. Zo kan iedereen heerlijk slapen met precies de goede warmte die nodig is voor een goede nachtrust.

Slaapkameradvies bij Van Manen Slaapkamer

Bent u er nog niet helemaal uit welke warmteklasse dekbed past bij uw situatie? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Kom langs in onze veelzijdige en uitgebreide showroom in Barneveld om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Onze adviseurs luisteren graag naar uw voorkeuren en samen vinden we het voor u geschikte dekbed voor de perfecte nachtrust. En of u nu op zoek bent naar een nieuw dekbed, boxspring, ledikant of kast-op-maat. Voor iedere aankoop bent u van harte welkom in onze inspirerende en mooie 600 m2 showroom. De koffie staat klaar.

Meer inspiratie