Bij een nieuw bed hoort natuurlijk ook een goed matras. Bij Van Manen Slaapkamers vindt u een grote diversiteit aan matrassen, zodat er altijd eentje te vinden is die aansluit bij uw lichaam en wensen. Ieder matras is anders en dus ook het onderhoud. Want welke matras en topper moeten omgedraaid worden en welke niet?
Lees meer over het wel of niet omdraaien van uw matras en topper in dit blogbericht.

Geniet langer van uw matras door goed onderhoud

Om lang te kunnen genieten van uw matras is goed onderhoud belangrijk. Een onderdeel daarvan is het draaien van de matras. Het onderscheid in verschillende matrassen bepaalt of ze wel of niet gedraaid kunnen worden. Zo zijn er matrassen die symmetrisch zijn opgebouwd en in het midden een verenkerk hebben. Bij de betere matrassen bestaat die verenkern uit pocketveren. Deze veren worden aan beide kanten afgedekt met een comfortlaag. Dit kan van natuurlijke materialen of schuimmaterialen zijn. Deze afdeklaag neemt de vorm van het lichaam over en zorgt ervoor dat u lekker ligt. De veren binnenin de kerk bepalen de hardheid en geven de directe ondersteuning aan het lichaam. Bij een symmetrische opbouw zijn de lagen aan beide zijden hetzelfde. Deze matras kan dan ook alle kanten op worden gedraaid. Dat geldt ook voor de zoneopbouw in het matras. Deze is voor en achter gelijk, zodat het matras ook van hoofd- naar voeteneinde kan worden gedraaid.

Onze adviseurs geven u advies over de matrassen

Vraagt u zich af of de matras van uw voorkeur gedraaid kan worden? Natuurlijk vertellen we u hier meer over wanneer u onze showroom bezoekt. Wij geven advies hoe u de matras het beste kunt onderhouden, zodat u jaren heerlijk kunt slapen op uw nieuwe matras.

Maar hoe zit dat met een topmatras wanneer u kiest voor een boxspring? Een topmatras wordt in de meeste gevallen opgebouwd uit een laag schuim. Is dat het geval bij uw topper? Dan kan deze gewoon gedraaid worden. Soms zit er nog een extra afdeklaag op de topper, van wol bijvoorbeeld. Het is dan afhankelijk of deze laag aan beide kanten zit of aan één kant of de topmatras gedraaid kan worden of niet.

Vindt u het een vervelend karwei om de matrassen of topmatras te draaien omdat het best zwaar is? Weet dat het niet nodig is om de topper en matras na elke verschoningsbeurt te draaien. Wanneer u 4 keer per jaar de matras en/of topper draait (dus ieder seizoen), dan is dat voldoende. Het is wel belangrijk om deze te draaien om zo de materialen gelijk te belasten.

Asymmetrische matrassen niet omdraaien

Ook zijn er matrassen die asymmetrisch worden opgebouwd. Dit betekent dat er wordt gestart met een verenkern onderaan en daarna schuim- of natuurlijke materialen. Het begint dus met een stevige laag en de lagen van de matras worden steeds soepeler, zodat u comfortabel ligt. Het voordeel van deze techniek is dat er meerdere lagen in het matras kunnen worden verwerkt die elk hun eigen functie hebben. Dit betekent tegelijkertijd dat het matras niet gedraaid kan worden, anders zou het meeste comfort verdwijnen. Deze matrassen zijn zo gemaakt dat draaien niet nodig is om de levensduur te verlengen, omdat gebruik wordt gemaakt van de beste materialen. Uiteraard kunnen deze matrassen wel van hoofd- naar voeteneinde worden gedraaid. Op zich is dit niet per se nodig, maar voor sommige mensen geeft dit toch een prettig idee.

Comfortabele en duurzame matrassen bij Van Manen

In ons uitgebreide assortiment hebben we gekozen voor goede, comfortabele en duurzame matrassen, met een lange levensduur. Hierin is onderscheid gemaakt tussen asymmetrische en symmetrische matrassen van Serta en Velda. Ook hebben we matrassen van 100% natuurlijke materialen van Mérens. Daarbij zijn er ook matrassen van volledige schuimmaterialen gemaakt die erg goed de druk verdelen, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor mensen met een gevoelige rug, schouders of spieren. Zelfs hebben we inmiddels een volledig circulair matras in combinatie met een volledig te recyclen boxspring. De Velda Vel_You. Wilt u ontdekken welke matras het beste bij u past? U bent van harte welkom in onze 600m2 showroom in Barneveld. Onze adviseurs gaat samen met u op zoek naar het perfecte bed en/of het beste matras. Zij geven u professioneel advies zodat u weer heerlijk kunt slapen.

Meer inspiratie