Wordt u niet helemaal uitgerust wakker? Of gaat uw matras al enige jaren mee? Dan is het wellicht tijd voor een nieuw matras van topkwaliteit. Maar, hoe maakt u de juiste keuze in de vele mogelijkheden? Ieder lichaam is namelijk anders en kent individuele eisen voor een comfortabele nachtrust.
In deze blog leest u waar u op moet letten bij de aanschaf van een nieuw matras.

Matras testen

Uiteindelijk een passend matras vinden bij uw persoonlijke situatie moet u echt zelf testen en ervaren. Het lijkt voor de hand liggend, maar u kunt pas oordelen of een matras goed is, als u erop gaat liggen. Zo kan een verkoper van een beddenwinkel constateren bij welk type matras u juist ligt. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat uw rug recht blijft, als basis van ontspannen slapen. Spieren, gewrichten en tussenwervelschrijven worden hierdoor ontlast, ongeacht uw slaaphouding en/of -duur.

 

Proefliggen bij Van Manen Slaapkamers

Bij Van Manen Slaapkamers helpen wij u graag met een persoonlijk advies voor de beste slaapbelevenis. Hoe gaat zo’n slaapadvies in zijn werk? Ten eerste gaat u in gesprek met een van onze slaapadviseurs, Rien of Ernesto. Zij stellen uw persoonlijke wensen en behoeftes vast. Dit gebeurt aan de hand van vragen over uw huidige en gewenste slaapsituatie, manier van slapen en waar uw bed aan moet voldoen. Maar ook wordt uw temperatuur in huis en slaapkamer meegenomen voor een passend advies.

 

Is uw slaapbeleving bekend? Dan krijgt u vervolgens mogelijkheid om op verschillende ligsystemen te liggen, voor de beste testervaring. Dit kan een boxspring of lattenbodem zijn in combinatie met een matras of topmatras. Zo kunt u niet alleen voelen hoe het bed ligt, maar kunnen een van onze slaapadviseurs ook bepalen wat de juiste ondersteuning is. Rien of Ernesto kijken of uw schouders en heupen goed vormen in de toplaag en of deze genoeg worden ondersteund. Ook wordt aandacht geschonken aan de perfecte verhouding van uw ruggengraat ten opzichte van uw nek. Als al deze omstandigheden kloppen en aansluiten op een ontspanning houding, dan is de keuze gemaakt.

Hoofdkussens voor de juiste ondersteuning

Wanneer u de mogelijkheden in matrassen gaat testen, vergeet dan niet een hoofdkussen mee te testen. Een goed hoofdkussen maakt een goede ligging af. Door een passende keuze hierin te maken, profiteert u van een perfecte ondersteuning en daarmee een comfortabele nachtrust. Of u nu een zacht, medium of stevig hoofdkussen zoekt, bij Van Manen Slaapkamers vindt u een goed hoofdkussen dat past bij uw lichaam en manier van slapen. U bent van harte welkom in onze showroom voor hoofdkussenadvies van onze gespecialiseerde slaapadviseurs.

 

Lichamelijke klachten tijdens het slapen

Blijft u toch doorslapen op een verkeerd matras? Dan kan dit gevolg hebben op uw fitheid en energielevel overdag. Een aanmerkelijk feit om uw persoonlijke voorkeuren in matras af te stemmen om vervolgens heerlijk te slapen. Echter zal een nieuw matras niet al uw lichamelijke klachten oplossen. Mits deze niet zijn veroorzaakt door uw huidige bed. Een matras van topkwaliteit bij Van Manen Slaapkamers zal wel lichamelijke klachten voorkomen.

 

Zo laten wij u graag kennismaken met onze Mérens matrassen, gemaakt van duurzame materialen voor de juiste isolatie en ventilatie. Of ontdek onze Serta matrassen, waarbij u dankzij de uitgebalanceerde opbouw jarenlang geniet zonder verlies van slaapcomfort. Kiest u voor een Velda matras, dan profiteert u van haar unieke eigenschappen, zoals drukvermindering en ergonomische ondersteuning.

 

Slaapkameradvies bij Van Manen Slaapkamers

Als dé beddenspecialist combineren wij bij Van Manen Slaapkamers topkwaliteit producten met de beste service. Onze specialisten Ernesto en Rien zijn op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van slaapsystemen. Wanneer u een bezoek brengt aan onze 600m2 showroom, nemen wij alle tijd die nodig is voor het beste slaapadvies. Kom proefliggen en laat u inspireren in Barneveld. De koffie staat klaar.

Meer inspiratie