Wist u al dat Van Manen hoofdkussens uitbrengt onder eigen label? Deze kussens voldoen aan onze hoge eisen en specificaties. Bij een Van Manen kussen kunt u kiezen uit verschillende materialen, kussenvullingen en hoogtes. Een persoonlijk kussen dat past bij uw lichaam en bed, zodat u heerlijk kunt slapen.
Een hoofdkussen zien wij niet als “iets voor erbij”. Een hoofdkussen is onderdeel van het slaapcomfort en dus heel belangrijk voor een goede nachtrust.

Het is dan ook niet voor niets dat onze adviseurs altijd een hoofdkussen erbij pakken wanneer u een bed of boxspring komt proberen. Het slaapcomfort is namelijk de optelsom van een goed bed of boxspring, goed matras (en eventueel topper) én een goed hoofdkussen! Een kussen gaat gemiddeld zo’n 3 tot 5 jaar mee. Is het al tijd om uw hoofdkussen te vervangen? Wij laten u graag de mogelijkheden zien in onze uitgebreide showroom in Barneveld!

Kies voor een persoonlijk hoofdkussen van Van Manen

Alle Van Manen hoofdkussens hebben een formaat van 40 x 60 cm. Dus niet de standaard maat van 60 x 70 cm. Waarom? Omdat de kussens vormvast zijn en uw kussen niet 20 centimeter extra boven uw hoofd uit hoeft te steken. Het is prettiger wanneer u bij uw voeten wat meer ruimte heeft, dan boven uw hoofd.

Alle kussens zijn voorzien van een hoes van tijk. Deze hoes kan worden afgenomen en gewassen. Extra hygiënisch dus!

Wat is de beste kussenvulling voor uw hoofd?

Wat is de beste vulling voor uw hoofdkussen? Dat is voor iedereen verschillend. Bij onze hoofdkussens heeft u keuze uit vier verschillende soorten vullingen, namelijk:

  • Kussenvulling: Natuur latex
  • Kussenvulling: Natuur latex met dons
  • Kussenvulling: Talalay latex
  • Kussenvulling: Traagschuim/visco

Deze verschillende materialen hebben allemaal hun eigen, specifieke eigenschappen en kenmerken. Welke precies? Dat leggen we hieronder graag uit.

Wat is de beste vulling voor een hoofdkussen voor mij?

Kussenvulling: Natuur latex hoofdkussen – Een latex kussen is een gezonde keuze vanwege de natuurlijke materialen die ervoor gebruikt worden. Een natuur latex hoofdkussen is een stevig kussen en biedt goede steun aan nek, schouders en hoofd.

Kussenvulling: Natuur latex met dons – Bent u op zoek naar een hotelkussen? Dan kunt u het beste kiezen voor een natuur latex hoofdkussen met dons. Deze kussens bieden een goede ondersteuning, door de kern van latex. Daarnaast voelt het kussen heerlijk zacht aan door de toevoeging van dons.

Kussenvulling: Talalay latex – Een hoofdkussen van talalay latex is veerkrachtig, comfortabel, zacht en koel. Heeft u het snel warm? Dan werkt een talalay latex kussen verkoelend. Dat komt doordat de celstructuur van talalay latex veel opener is dan een synthetische variant. Dit kussen bestaat uit 100% zuivere latex. Misschien fijn voor u om te weten dat talalay latex antibacterieel en schimmelwerend is.

Kussenvulling: Traagschuim/visco – Wat is een goed hoofdkussen voor nekklachten? Wanneer u een gevoelige nek heeft en snel nekklachten krijgt, is een hoofdkussen van traagschuim misschien de oplossing voor u. Het kussen vormt zich perfect naar uw hoofd en nek en voelt warmer aan dan de kussens van latex.

Wat is een goed kussen voor zijslapers?

Bent u een echte zijslaper? Dan bent u niet de enige! Op de zij slapen is namelijk de meest favoriete slaaphouding. Maar wat is een goed kussen voor zijslapers? Een zijslaper heeft een steviger en dikker kussen nodig dan een rugslaper of buikslaper. Het is belangrijk dat de nek goed ondersteund wordt, zodat uw nek op dezelfde hoogte blijft als de ruggengraat. Een ideaal hoofdkussen voor een zijslaper is een Natuur latex hoofdkussen of een kussen met Traagschuim/visco.

Wat is het beste hoofdkussen?

Wat is het beste hoofdkussen? Een vraag die waarschijnlijk ook door uw hoofd gaat. Alle kussens zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes, kussenvullingen en hardheden. Een kussen is heel persoonlijk en het is daarom belangrijk dat een hoofdkussen is afgestemd op uw slaapwensen, uw favoriete slaaphouding, maar ook uw matras. U kunt zich misschien voorstellen dat wanneer u een harder matras heeft, u minder diep wegzakt in het matras en daardoor een minder dik kussen nodig heeft. Vraagt u zich af: Welk hoofdkussen moet ik kiezen? Breng een bezoek aan onze showroom! Onze adviseur geeft u persoonlijk advies op maat en kijkt desgewenst even mee.

Meer inspiratie