Ervaart u een minder goede nachtrust in deze zomerperiode? Bij Van Manen Slaapkamers begrijpen wij dat maar al te goed. Door de warme dagen is het mogelijk dat u meer transpireert dan gewoonlijk. Omdat uw matras dit niet altijd goed kan reguleren, heeft dit effect op uw slaapniveau.
In deze blog delen wij ons geheim voor een blijvend droge slaapomgeving.

Matrasbeschermers

Matrasbeschermers (ook wel moltons genoemd) beschermen uw (top)matras tegen het vocht dat elke nachtrust vrijkomt. Door na een nacht slapen uw dekbed open te leggen, kan het vocht weer weg. Dit is goed voor uw bed en het slaapklimaat, wat samen de slaapkwaliteit bepaalt. Maar, is dit wel genoeg voor een optimale ventilatie en hygiëne?

 

Waterdichte matrasbeschermers

Heeft u bijvoorbeeld een matrasbeschermer nodig voor uw kind wie nog niet zindelijk is? Of bent u zwanger, gebruikt u medicijnen of ervaart u incontinentie? In deze gevallen heeft u een betere bescherming nodig dan slechts het openleggen van uw dekbed en uw huidige molton. Voor een volledig droge nacht laten wij u graag kennismaken met de zogeheten waterdichte matrasbeschermers bij Van Manen Slaapkamers. Deze matrasbeschermers zijn juist ontwikkeld voor mensen die extra transpireren, ook los van de zomermaanden.

Dommelin molton

Mogelijk heeft u als oplossing van bovenstaande problemen al eens een plastic zeil gebruikt. Een plastic zeil zal zeker uw matras beschermen. Echter laat deze geen lucht door. Op deze manier kan het matras niet goed ventileren. In ons assortiment vindt u daarom de Dommelin geplastificeerde moltons. Deze molton van polyurethaan coating is waterdicht, maar heeft toch een ademend effect. Door de speciale behandeling is de molton anti-allergisch, bestand tegen huisstofmijt en voorkomt het vroegtijdige slijtage. Door deze eigenschappen blijft het slaapklimaat, zonder helemaal af te sluiten, droog en aangenaam.

 

Moltons passend bij uw slaapvoorkeuren

Elke slaper is anders en daarom is het belangrijk om een molton te kiezen die past bij uw persoonlijke situatie. Daarom heeft u bij Van Manen Slaapkamers keuze uit het assortiment van Dommelin moltons in verschillende maten en hoogtes. Zo zijn er maatvoeringen voor diverse matrassen en topmatrassen. Ook heeft u keuze uit een Dommelin met of zonder split in de matrasbeschermer. Dankzij een split kunnen delen van uw elektrisch verstelbare bed los van elkaar omhoog en omlaag, maar blijft het één deel. De splithoogte, topperhoogte of matras kunnen bij Dommelin worden aangegeven. Zo vinden wij voor iedere slaper een geschikt molton.

 

Slaapadvies bij Van Manen Slaapkamers

Welke molton is voor u het meest geschikt? Bezoek onze 600 m2 showroom in Barneveld en ontdek welk type molton het best bij u past. Goed matras advies is namelijk nodig om weer jarenlang vooruit te kunnen en te genieten van een goede nachtrust. Vertel onze slaapadviseurs uw voorkeuren en wij laten u zien wat er allemaal mogelijk is. U bent van harte welkom in Barneveld.

Meer inspiratie