ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Hoofdkussen kopen? | Van Manen Slaapkamers
Openingstijden:
We zijn momenteel gesloten.Vandaag 09:00 – 17:00
0342 405 353 - Bereikbaar

Hoofdkussens

Het perfecte hoofdkussen met de juiste ondersteuning

Nieuwsgierig? Kom naar Barneveld!

Goed hoofdkussen voor elk type slaper

Een goed hoofdkussen is nodig voor een goede ondersteuning en daarmee een comfortabele en goede nachtrust. Of u nu een zacht, medium of stevig hoofdkussen zoekt, bij Van Manen Slaapkamers vindt u een goed hoofdkussen dat past bij uw lichaam en manier van slapen. Bent u een zijslaper, een rugslaper of juist een buikslaper? Voor ieder type slaper hebben wij goede hoofdkussens in ons assortiment. Wilt u een vulling van dons, veren, polyester vezels of schuim? Bezoek onze showroom voor hoofdkussen advies van onze gespecialiseerde verkoopadviseurs. Een goed hoofdkussen biedt namelijk de juiste ondersteuning voor uw hoofd en nek.

Hoofdkussen advies bij Van Manen 

Bent u op zoek naar een nieuw hoofdkussen, maar twijfelt u welk kussen de juiste keuze is voor u? Ga dan bij uzelf na of u een zijslaper, rugslaper of buikslaper bent. De keuze voor een goed hoofdkussen is namelijk afhankelijk van uw houding. Bent u een zijslaper, dan steunt u op uw schouder en ontstaat er ruimte tussen uw hoofd en het matras. Om de kromming van de hals en daarmee klachten aan nek en hoofd te voorkomen, is het belangrijk om deze ruimte te vullen met de ondersteuning van een goed hoofdkussen. Het hoofdkussen van een zijslaper is gemiddeld dan ook wat dikker. Hoe stevig het kussen is, hangt af van uw voorkeuren. 

 

Welk hoofdkussen past bij u? 

Het beste hoofdkussen voor een rugslaper is van middelhoog model en meestal iets steviger. Ook hierbij moet de nek goed ondersteund worden. Een vormvast kussen is dan ook meestal het beste voor de rugslaper. 

Bent u een buikslaper? Dan ligt u met uw hoofd opzij, waardoor u last kunt krijgen van nek-en hoofdpijn. Een zacht en laag kussen is dan de uitkomst. Ook is goede vering belangrijk, zodat uw nek niet te veel belast wordt. Een zacht kussen kunt u makkelijker vervormen en in het juiste model kneden voor de beste nachtrust.

Ergonomisch kussen kopen tegen klachten

Ook wanneer u op zoek bent naar een ergonomisch hoofdkussen, kunt u ook terecht bij Van Manen Slaapkamers. Een ergonomisch kussen is speciaal gemaakt om rugklachten of andere pijnpunten tijdens het slapen tegen te gaan. Een ergonomisch kussen is een voorgevormd kussen dat meestal is gemaakt van traagschuim of latex. Door deze vulling past het ergonomische kussen zich exact aan aan de contouren van uw hoofd. Het voordeel is dat dit kussen vaak ook twee zijden heeft: een hogere en een lagere kant. De hogere kant is geschikt voor zijslapers en de lage kant is zeer geschikt voor rug- en buikslapers. Welk ergonomische kussen past het beste bij u? We adviseren u graag in onze showroom.

Hoewel het hoofdkussen vaak het laatste onderdeel is waarnaar gekeken wordt bij het samenstellen van een bed, is het hoofdkussen zeker niet onbelangrijk voor een goede nachtrust. Het is ook niet voor niets dat u bij ons een uitgebreid assortiment hoofdkussens vindt. Bezoek onze showroom en ontdek welk slaapkussen het beste bij u past. 

Onze merken