Om lekker te kunnen slapen, is het belangrijk dat u het juiste formaat bed heeft. Het ligt gewoon minder lekker wanneer er weinig ruimte is om te draaien of wanneer uw voeten buiten boord steken. Welke bed afmetingen passen het beste bij u? Lees dit blogbericht en ontdek het zelf.
Bent u op zoek naar een bed maar weet u niet goed voor welke afmetingen u moet kiezen? Dat kunt u het beste aan de hand van uw lichaamslengte berekenen. Neem uw lengte, tel hier 20 centimeter bij op en u weet hoe lang uw bed moet zijn.

Uw lengte en de afmeting van het bed

Bent u bijvoorbeeld 1.75 meter lang? Dan komt u uit op 1.95 meter en dan is een bed van 200 cm perfect voor u. De standaard lengte is 200 cm. Tot een lengte van 1.85 m kunt u prima kiezen voor een bed met 200 cm lengte. Is uw lengte tussen de 1.85 en 1.95 cm? Dan kunt u het beste kiezen voor een bed met een lengte van 210 cm. Bent u langer dan 1.95 cm? Dan past een bed van 220 cm het beste bij u. Het is namelijk belangrijk dat u niet met uw hoofd tegen het hoofdbord aanligt of met uw voeten over de rand van het bed steekt.

Afmetingen van een bed: welke breedte past bij mij?

Hoe zit het met de breedte? Dan gaat het erom hoeveel bewegingsruimte u en uw eventuele partner wil. De standaard tweepersoonsbed afmeting is tegenwoordig 180 x 200 cm, de standaard eenpersoonsbed afmeting 90 x 200cm . Zoekt u een bed met een formaat daar tussenin? Dan kunt u kiezen voor een twijfelaar. De standaard afmetingen van een twijfelaar is 120 x 200 cm.

Er is heel veel mogelijk wanneer u op zoek gaat naar een bed dat bij u past. Belangrijk is dat u eerst op een rijtje heeft wat u belangrijk vindt. Houdt u van bewegingsvrijheid en uw eigen comfortabele plekje? Dan kunt u het beste kiezen voor een groter bed. Ligt u iedere nacht tegen uw partner aan? Dan is een kleiner bed misschien een betere keuze. Een bed kiest u niet voor een jaartje, maar het is de bedoeling dat u hier lang comfortabel in slaapt. Dus wanneer u twijfelt, kunt u beter een bed kiezen dat wat groter is dan wat kleiner. Wel moet u ook rekening houden met de ruimte in uw kamer. Het klinkt heel lekker een bed van 200 x 220 cm, dat is het natuurlijk ook, maar het moet wel passen. Een bed met een breedte van 200 cm en een lengte van 220 cm oogt namelijk groot wanneer u deze in uw slaapkamer zet. Bezoekt u onze showroom en ziet u zo’n mooi, groot bed staan? Weet dat een bed in onze grote showroom kleiner oogt dan wanneer het in uw slaapkamer staat.

Tweepersoonsbed afmetingen. Welke kan ik kiezen?

De breedte van een tweepersoonsbed begint bij 140 cm. Het standaard formaat in Nederland is 160 cm en wordt ook wel queensize bed genoemd. Wilt u liever een breder bed? Dan kunt u kiezen voor 180 cm, ook wel kingsize genoemd. Nog breder? Dan wordt het een bed van 200 cm breed. Heerlijk, maar het kan ook wat afstandelijk worden en minder knus en warm. En houd ook rekening met de afmetingen van uw slaapkamer. Wanneer u een bed van 200 cm plaatst, is er dan nog voldoende ruimte om te lopen, kasten te plaatsen en kastdeuren te openen? Ook is het belangrijk om dekbedden te kiezen die passen bij het formaat van uw bed. Voor de standaard tweepersoonsbed afmetingen van 160 x 200 cm heeft u beddengoed nodig van tenminste 240 x 200 cm. Twijfelt u welk formaat dekbed het beste past bij uw bed? Vraag het onze adviseur in de showroom. Hij helpt u graag!

Voor alle duidelijkheid zetten we nog even alle lengte-en breedtematen voor u op een rijtje.

Breedte tweepersoonsbed afmetingen:

 • 140 cm
 • 160 cm
 • 180 cm
 • 200 cm

Lengte tweepersoonsbed afmetingen:

 • 200 cm
 • 210 cm
 • 220 cm

Eenpersoonsbed afmetingen voor de slaapkamer

Een eenpersoonsbed is perfect wanneer u alleen slaapt of bijvoorbeeld voor een kind of tiener. Voordeel is dat het bed minder ruimte inneemt en u meer ruimte overhoudt voor bijvoorbeeld een mooie kast of bureau. Welke eenpersoonsbed afmetingen zijn er?

Breedte eenpersoonsbed afmetingen:

 • 70 cm
 • 80 cm
 • 90 cm

Lengte eenpersoonsbed afmetingen:

 • 200 cm
 • 210 cm
 • 220 cm

Wanneer u kiest voor een eenpersoonsbed, zorg ervoor dat u genoeg ruimte heeft om te draaien. Meest gangbare eenpersoonsbed afmetingen zijn 90 x 200cm.

Waarom kiezen voor een twijfelaar?

Wilt u een bed dat kleiner is dan een tweepersoonsbed, maar groter dan een eenpersoonsbed? Dan is er de twijfelaar! De breedte afmetingen van een twijfelaar bed is 120 cm. Voor de lengte heeft u weer keuze uit de drie standaard lengtematen, namelijk 200, 210 en 220 cm.

Elektrisch bed? Kies dan voor een langer model

Wilt u graag een elektrisch bed? Dan is het belangrijk dat u ruim voldoende lengte heeft. Wanneer u het matras rechter op zet, maakt het bed namelijk een knik. Daarom is extra lengte bij een elektrisch verstelbare boxspring of bed geen overbodige luxe. Welk formaat dan het beste bij u past? Vraag ernaar in onze showroom!

Uitgebreid assortiment met verschillende afmetingen

Bij Van Manen Slaapkamers vindt u een uitgebreid assortiment bedden en boxsprings. Deze staan opgesteld in diverse maten en modellen, ook vindt u bij ons een tijfelaar. U kunt bij ons assortiment bedden zelf kiezen welke afmetingen het beste bij u en uw slaapkamer passen. Bezoek onze showroom en ontdek onze schitterende bedden en boxsprings van MérensSertaVelda en Steel & Stockings. Mooie bedden met hoog slaapcomfort. Kom proefliggen en ontdek wat uw droombed is. Onze adviseur informeert u welke bed afmetingen het beste bij u passen. Zien we u binnenkort? Maak een afspraak of neem contact op.

Meer inspiratie