Wilt u een boxspring kopen? Dan bent u bij Van Manen Slaapkamers natuurlijk aan het juiste adres. Wij hebben een uitgebreid assortiment boxsprings met merken als Mérens, Serta en Velda. Maar waar moet u op letten bij de aankoop van een boxspring? Wij geven u graag boxspring kopen tips!
Boxspring kopen, waar moet ik op letten? Een boxspring is een van de populairste slaapsystemen. Dat begrijpen wij wel. Een boxspring heeft namelijk een hoog slaapcomfort en heeft een luxe uitstraling. In onze 600 m2 showroom vindt u een groot aantal boxsprings verschillende boxsprings opgesteld met grote diversiteit.

Wij geven u 5 tips waar u op moet letten bij een boxspring kopen:

  1. Basisfactoren
  2. Slaapcomfort
  3. Materiaal en styling
  4. Accessoires
  5. Persoonlijk advies op maat

1. Basisfactoren – formaat en vlak of elektrisch

De basisfactoren waar uw boxspring aan moeten voldoen, zijn redelijk makkelijk te bedenken. Het gaat hierbij om het formaat van de boxspring en kiest u vlak of elektrisch?

De afmeting van de boxspring
Hoe groot is uw kamer? Hoe lang bent u zelf? Om lekker te kunnen slapen, telt u 20 cm bij uw lengte op en u komt uit bij het perfecte formaat van een boxspring. Bent u 1. 75 m? Wanneer u daar 20 cm bij optelt, komt u uit om 1.95 m, dus past een boxspring met een lengte van 2 meter perfect bij uw lichaamslengte. Maar u kunt ook kiezen voor een boxspring van 210 of zelfs 220 cm. Belangrijk is wel om rekening te houden met het formaat van uw slaapkamer wanneer u kiest voor een groter formaat. Zo’n boxspring oogt namelijk meteen een stuk lomper dan het standaardformaat.

Elektrische of vlakke boxspring?
Kiest u voor vlak of elektrisch? Wanneer u ervan houdt om te lezen in bed of televisie te kijken, is het misschien verstandiger om te gaan voor een elektrisch verstelbare boxspring. Ook maakt een elektrische boxspring het net even makkelijker om uit bed te komen. Door het hoofdeinde een stukje hoger te zetten, stap je makkelijker uit bed. Ook tijdens het slapen kan het comfortabeler zijn om het voeteneind een stukje omhoog te zetten. Dit ontlast de benen en onderrug. Wilt u uw bed anders instellen dan uw partner? Geen probleem! U kunt het systeem aan elkaar koppelen, maar ook los van elkaar regelen.

2. Slaapcomfort – matras en topper

Realiseert u zich wel dat u zo’n 8 uur per etmaal doorbrengt in bed? Dat is ongeveer 1/3 van uw leven! Het is van groot belang dat u een bed kiest met hoog slaapcomfort. Dat is niet alleen prettig voor uw nachtrust, maar ook voor de dag. Wanneer u goed slaapt, heeft u namelijk meer energie om de dag goed door te komen en voelt u zich fit. Wanneer u een bed heeft dat aansluit bij uw slaapwensen en houding, voorkomt u ook nog eens klachten.

Welke matras en topper dan het beste bij u passen? Dat is niet uit te leggen in een blogbericht. Dat moet u namelijk ervaren. Kiest u voor een hard of zacht matras? Onze adviseur kijkt naar uw houding wanneer u gaat proefliggen en aan de hand daarvan ziet hij of het bed aansluit bij uw lichaamsbouw en houding. Hij kijkt naar uw slaaphouding en adviseert welk bed het beste bij u past. Dat maakt het kiezen meteen een stuk makkelijker!

3. Materiaal en styling – wat vindt u mooi?

Naast dat een boxspring goed moet liggen, moet het er natuurlijk ook mooi uitzien. Welke boxspring past bij uw stijl en inrichting? Klassiek of modern? Ingetogen of uitbundig? Stoer of romantisch? Wij hebben het allemaal in ons assortiment! Ook heeft u keuze uit een groot aantal stoffen in verschillende kleuren. Wij hebben verschillende kleurstalen in onze showroom zodat u kunt zien wat er allemaal mogelijk is en de kleur kunt kiezen die u het mooiste vindt.

Wilt u een boxspring kopen met hoofdbord en/of voetbord? Ook hierbij heeft u keuze uit verschillende soorten. Ontdek in onze veelzijdige showroom wat er mogelijk is en wat u mooi vindt.

4. Accessoires – maak het plaatje compleet

En wanneer u uw boxspring compleet heeft, dan kunt u het geheel afmaken met accessoires. Wij helpen u graag met uw complete slaapkamer! Welke nachtkastjes kiest u om uw boxspring compleet te maken? Vaak zijn er nachtkastjes die perfect aansluiten bij de boxspring van uw keuze. Maar natuurlijk kunt u ook kiezen voor totaal andere nachtkastjes. Er is heel veel mogelijk!

Verder kunt u bij Van Manen Slaapkamers kiezen voor een op maat gemaakte kast. Maak uw wensen kenbaar en er wordt een 3D ontwerp gemaakt, zodat u meteen ziet hoe de kast eruitziet in uw slaapkamer. Groot voordeel aan een kast op maat is dat u bepaalt hoe de kast eruit komt te zien, praktisch en stijlvol.

Ook het bedlinnen bepaalt voor een groot deel de look and feel van de slaapkamer. Wat voor dekbed heeft u nodig? Welk hoofdkussen past bij uw houding? Welk overtrek vindt u mooi? Door de basis rustig te houden, kunt u met accessoires wat meer variëren en experimenteren. Een dekbedovertrek met weelderige bloemen? Waarom niet? En wanneer u het liever wat rustiger houdt, pakt u uw naturel satijnen uit de kast.

5. Persoonlijk advies op maat – bij Van Manen

Persoonlijk advies staat als laatste genoemd in dit blogbericht, maar is misschien wel het belangrijkste waar u op moet letten bij aankoop van een boxspring. Een bed moet namelijk bij u passen, aansluiten bij uw lichaam. Onze slaapadviseurs Ernesto en Rien staan voor u klaar, geven u boxspring kopen tips en vertellen waar u op moet letten bij het kopen van een boxspring. Kom proefliggen in onze schitterende boxsprings met hoog slaapcomfort. Voel wat bij u past en laat u goed informeren. En wat u moet doen met uw oude matras? Die kunt u gewoon bij ons inleveren en laten wij recyclen! We hopen u binnenkort in onze 600m2 showroom te ontmoeten.

Meer inspiratie